РазенБалшпорт Лайпциг препъна Байерн Мюнхен в дерби на 33-ия кръг в германската Бундеслига, завършило без попадения.

Двата отбора действаха доста предпазливо за стандартите на това съперничество и учудващо нито един футболист на "биковете" не видя картона с червен цвят, както се случва по принцип.

Малко след почивката топката се озова в мрежата на домакините след ножичния изстрел на Леон Горецка, но голът беше отменен заради засада. Към края Левандовски можеше да реализира от фаул, но би леко встрани от целта.

Така Байерн Мюнхен събра 75 точки на върха и кръг преди края води с две точки на Борусия Дортмунд, победил трудно Фортуна Дюселдорф с 3:2. Идната събота баварците посрещат Айнтрахт Франкфурт, а вестфалци гостуват на "адашите" от Гладбах.


Първият точен удар на стадион "Ред Бул Арена" бе дело на Серж Гнабри, но макар германският национал да намери очертанията на вратата, неговият шут нямаше нужната сила. Малко след това Роберт Левандовски беше изведен сам срещу вратаря и за ужас на баварците пропусна, но пък попадението нямаше да бъде зачетено заради маркирана засада.

Постепенно "биковете" заиграха по-добре и дори взеха инициативата. Те обаче така и не успяваха да отправят опасен удар, защото първо Тимо Вернер беше блокиран от Джошуа Кимих, а след това Матс Хумелс подложи тялото си при тупалката на Юсуф Поулсен.

Преди да изтече половин час игра Байерн беше много близо до откриване на резултата. Левандовски скри топката на трима бранители и намери Серж Гнабри в наказателното поле. Германецът чукна хитро и топката мина между краката на Гулаши, но след това се спря и бранител изчисти.

Пет минути след почивката Леон Горецка реализира много ефектен гол с ножичен удар, дошъл след лошо изчистване на Конате. Първоначално попадението беше зачетено, но след това беше отменено заради засада на Левандовски. В средата на втората част Томас Мюлер отправи нескопосан удар с глава.

В 66-ата минута се стигна до фрапантен пропуск на гостите. Серж Гнабри беше изведен от Мюлер и остана сам срещу вратаря, но разтресе гредата. В крайна сметка пак беше маркирана засада.

В заключителната част на двубоя Байерн внесе кратка суматоха в пеналта на домакините чрез остро центриране отдясно, при което Гулаши беше подпомогнат от защитник. Левандовски стреля опасно от фаул в 89-ата минута, но топката мина на милиметри от дясната греда.


РБ Лайпциг - Байерн Мюнхен 0:0