Бившият треньор на Байерн Мюнхен Феликс Магат не е голям оптимист, че Нико Ковач ще запази поста си и при дубъл в Германия този сезон.

Баварците водят с две точки на Борусия Дортмунд кръг преди края на сезона в Бундеслигата, а освен това са на финал за Купата на Германия. Критиките към Ковач обаче не стихват и според куп престижни медии той може да бъде освободен, макар да има договор до 2021 година.

"Един треньор е толкова силен, колкото го направи ръководството. Това не важи само за Байерн Мюнхен, но и за всички останали клубове. Треньорите не получават достатъчно голяма подкрепа, защото вече играчите са много силни", заяви Магат, който беше уволнен през януари 2007 година след два поредни дубъла.

"При мен нещата не се развиха добре през третия сезон, след като първите два завършиха с дубъл. Взеха се решения, за които не бях информиран и аз нямах същото влияние в съблекалнята. Ситуацията на Ковач през този сезон е подобна."

В Германия се твърди, че играчите на Байерн не били доволни от липсата на офанзивна философия в евротурнирите. Според някои от силните фигури на стадион "Алианц Арена" Нико не е точният човек за триумф в Шампионската лига.

"Когато играчите започнат да се оплакват на шефовете от треньора си, неговият авторитет се срива. Играчите позволяват да бъдат ръководени само от треньори, които взимат важните решения в клуба", завърши Магат.