Треньорът на Байерн Мюнхен Нико Ковач даде заявка да изпълни докрай договора си клуба, въпреки слуховете, че може да бъде изритан дори при дубъл.

Критиките към хърватския специалист не секват, като дори изпълнителният директор на клуба Карл-Хайнц Румениге намекна, че раздялата е възможна.

"Ние се намираме в комфортна ситуация преди последния кръг, защото можем да решим всичко в наша полза без чужда помощ", коментира Ковач.

"Ако не станем шампиони? Имам договор за още две години и възнамерявам да го изпълня. Радвам се от възможността да работя в Байерн. Не казвам, че искам да изпълня договора си. Казвам, че ще го направя."

"Повярвайте ми, аз съм напълно независим. Правя това не от задължение, а от удоволствие. Парите никога не са голямата ми цел. Аз правя каквото трябва, пък да става каквото ще", отсече Нико.

Както е известно, в събота баварците приемат Айнтрахт Франкфурт у дома, а намиращият се на две точки зад шампионите Борусия Дортмунд гостува на Борусия Мьонхенгладбах. Головата разлика също е в полза на мюнхенци.