Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге направи пореден интересен коментар по адрес на треньора Нико Ковач.

Както е известно, Кале не минава за голям фен на хърватина и отказа да му даде гаранции за работата дори след шеметната победа с 5:0 над Борусия Дортмунд, която практически реши спора за сребърната салатиера в полза на шампионите.

"Не исках да му причиня болка. Просто исках всеки един човек в клуба да се фокусира върху общата ни цел", заяви пред списание "Шпигел" Румениге, който си навлече гнева на клубни легенди като Щефан Ефенберг и Паул Брайтнер.

"Коментарите ми бяха доста добре обмислени и осъзнати, като по този начин исках да посоча нашата цел. Както треньорът, така и целият отбор трябваше да осъзнаят, че към въпросния момент все още не бяхме спечелили нищо."

"Успехът е част от ДНК-то на клуба ни. Натискът от задължителните успехи сме го изградили през годините и всеки в Байерн трябва да може да издържи на него. Нико знае това много добре, защото е бил футболист на Байерн. Дали ще продължим с Ковач? Не познавам клуб, който да уволнява треньора си след спечелен дубъл", добави босът.