Легендата на Байерн Мюнхен Бишенте Лизаразу похвали сънародника си Люка Ернандес, но не стори същото спрямо другия световен шампион в тима на Дидие Дешан - Бенжамен Павар.

Последният пристига от изпадналия Щутгарт и първенецът на света от 1998 година смята, че бранителят ще трябва сериозно да вдигне нивото си.

"Не разбирам продажбата на Матс Хумелс в Борусия Дортмунд. Никлас Зюле има голям потенциал, но аз не бих започнал сезона само с него и един между Ернандес и Павар в центъра на отбраната. Новите покупки имат нужда от 5-6 месеца за аклиматизация", заяви Лизаразу пред списание "Кикер".

"Павар трябва да вдигне нивото си, за да играе в Байерн. Неговото развитие след Мондиал 2018 тръгна надолу. Той показва все по-малко, включително и в националния отбор на Франция. Играе силно от време на време."

"Павар трябва да направи две крачки напред, не само една. Той трябва да се подобри, да стане по-агресивен и да действа по-добре сам срещу противниковия футболист. Той няма шанс да се наложи като титуляр на десния бек, защото там играе най-добрият в света на този пост Джошуа Кимих", добави легендата.