Германският футболен шампион Байерн Мюнхен ще съди автомобилният производител БМВ след срив в преговорите между двете компании за бъдещо партньорство. Това съобщава изданието "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг".

Вестникът добавя, че футболният клуб претендира за обезщетение между 10 и 20 милиона евро заради нарушаване на доверието от страна на автомобилната компания.

Още през март изданието съобщи, че БМВ ще измести големия си конкурент "Ауди" като партньор на Байерн. Тогава двете компании преговаряха за сделка на стойност 800 милиона евро за срок от 10 години, влизаща в сила от 2025 година, пише "Дневник".

Освен партньор БМВ трябваше да стане и акционер в клуба, откупувайки дела на "Ауди", възлизащ на 8.33%. Дори президентът на баварците Ули Хьонес разкри, че е подписан меморандум между двете страни.

Два месеца по-късно се получи обрат и Байерн реши да продължи с "Ауди". Според "Франкфуртер алгемайне цайтунг" преговорите с БМВ са пропаднали заради "неприемливо" искане от страна на автомобилната компания. 

Концернът е настоявал за клауза за разтрогване на договора, което вбесило футболния клуб. рез май от БМВ коментираха лаконично: "Няма да спонсорираме "Байерн".

В крайна сметка "Ауди" ще остане партньор на Байерн и акционер в клуба и след 2025 г. Последните информации гласят, че компанията от Инголщад е предложила 1 милиард евро за 12 години.