Треньорът на Байерн Мюнхен Нико Ковач призна, че навярно ще сменя тактиката на отбора, ако клубът не привлече нови крила.

Към момента баварците удрят на камък в опитите си да намерят заместници на Франк Рибери и Ариен Робен. Така любимата схема на Ковач 4-2-3-1 почти сигурно ще търпи промени.

"Ако не се сдобием с още едно крило, от време на време ще играем с трима централни защитници, плюс двама изтеглени напред крайни бранители", призна Ковач пред списание "Кикер".

Дори след връщането на Матс Хумелс в Борусия Дортмунд шампионите имат куп играчи, които могат да действат в "сърцето на отбраната".

Това са Никлас Зюле, Джером Боатенг, Ларс Лукас Май, Хави Мартинес, Джошуа Кимих и двете нови попълнения - Люка Ернандес и Бенжамен Павар. Давид Алаба и Кимих почти сигурно ще бъдат по традиция бековете в схемата на хърватина. 

"Кимих е много силен при включванията си напред, където е изключително ефикасен", заяви още Ковач. Той смята да тества крилото Алфонсо Дейвис като ляв бек, за да има алтернатива за Алаба. Ернандес също е опция за лявата зона на защитата, а Павар - за заместник на Кимих отдясно.