Бившият защитник на Байерн Мюнхен Рафиня призна, че треньорът Нико Ковач му е причинил голяма болка с решението да го остави 90 минути на пейката в мача от последния кръг от миналия сезон срещу Айнтрахт Франкурт (5:1).

Бразилецът така и не успя да се сбогува на терена с феновете на баварския колос, за който игра цели осем сезона. Той спечели седем титли и трофея в Шампионската лига.

"Това беше най-ниската точка на емоциите. Бях толкова разочарован. Треньорът знаеше, че това е последният ми мач. Ковач знаеше какво ще означава за мен да вляза в игра. Бях много, много тъжен. Треньорът ми открадна изпращането", изригна Рафиня пред списание "Шпорт Билд".

"В края на мача бях съсипан, ужасно тъжен... Бях в топ форма, но изпращането ми беше откраднато. Толкова много исках отново да изляза пред нашите фенове, да играя пред тях за последно. Той (б.р.) можеше да ми се довери със затворени очи, но не го направи."

"Нещо липсваше между треньора и отбора през сезона. Навярно защото той се доверяваше на малък брой играчи. И не търсеше толкова често контакт с останалите. Но му пожелавам всичко най-хубаво. Дано се научи и подобри работата си с футболистите, защото през миналия сезон нещата за него не функционираха добре", добави кариоката.