Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге призна, че Шампионската лига е голямата цел пред баварците следващия сезон.

"Няма защо да говорим излишно - трофеят в Шампионската лига е най-важният в клубния футбол. Не мога да си представя Байерн без този турнир - имидж, финанси, спонсори... Всичко зависи от Шампионската лига. Ако си успешен там, имаш признанието на целия свят", заяви Кале пред SID.

"Не искам да поставям Нико Ковач под напрежение, но формулата е елементарна - колкото по-далеч стигнеш, толкова по-голямо е признанието към теб. Финалът на Шампионската лига се гледа от милиарди хора по света, нищо не може да се сравнява с него."

"Титлата в Бундеслигата е основното, но тя не е най-ценната. Най-ценна е Шампионската лига. В Бундеслигата ние сме №1, но би било добре да стигнем по-далеч в Европа от миналия сезон. Нашата цел е трофеят в този турнир. Там се играе най-добрият футбол, приходите стават все по-големи. Нищо не трябва да се променя във формата на надпреварата", каза още Румениге.