Байерн разнебити с 3:0 Шалке като гост и записа първа шампионатна победа за новия сезон. Герой за баварците стана Роберт Левандовски, който набута хеттрик на слисаните домакини от Шалке.

Трябва да се отбележи, че официален дебют за Байерн направиха новите попълнения Филипе Коутиньо, Иван Перишич и Люка Ернандес. Като цяло Байерн контролираше мача и заслужено си взе победата и трите точки.

Шалке от своя страна с нищо не показа, че заслужава нещо от нози двубой. Домакините единствено претендираха за две неотсъдени дузпи, но такива не им бяха дадени, въпреки преразглеждането им със системата ВАР.

Байерн започна ударно мача и още в началото натисна здраво домакините, но с пропуски се отчетоха Левандовски и Коман. Така се стигна до 20-ата минута, когато Коман бе съборен в пеналта и съдията даде дузпа за Байерн.

Левандовски застана зад топката и не сгреши - 1:0 за баварците. Домакините тръгнаха да изравняват и бяха близо до попадението след половин час игра, но с пропуск се отчете Омар Маскарей. В края на полувремето и Амин Арит нямаше шанс да вкара.

Второто полувреме започна с нов гол на Левандовски. В 50-ата минута той изпълни отлично пряк свободен удар и направи 2:0. Малко по-късно съдиите подпряха гостите, след като не дадоха чиста дузпа за Шалке, за игра с ръка на Люка Ернандес.

В 65-ата минута отново ВАР отсъди в полза на Байерн, след като за втори път не бе отсъден наказателен удар за домакините.

Така Байерн контролираше мача и заби нов гол отново дело на Левандовски. До края не се случи нищо интересно и така гостите заслужено записаха първата си победа за новия сезон.