Отказалият се от футбола Ариен Робен разкри, че решението му да премине от Реал Мадрид в Байерн Мюнхен през лятото на 2009 година е било най-доброто в кариерата му.

Холандецът изкара десет сезона на стадион "Алианц Арена" и се превърна в един от най-успешните футболисти в клубната история. През 2013 година той вкара победния гол във финала на Шампионската лига срещу Борусия Дортмунд и баварците грабнаха първия си требъл.

"Можехме да спечелим и повече от веднъж Шампионската лига, защото често бяхме на финала или на полуфиналите. Имаме два загубени финала", спомня си Робен пред списание "Шпорт Билд". 21 от общо 33 трофея в кариерата му са спечелени с екипа на мюнхенци.

"Днес мога да кажа, че подписването с Байерн е най-доброто решение в кариерата ми. По онова време Байерн не беше сред най-големите фаворити в Европа, защото не постигаше добри резултати в предходните сезони."

"Не ми беше лесно да взема решението за прекратяване на кариерата. Такова нещо не можеш да го решиш за един ден. Имах съмнения, обмислях го отново и отново... Минаха седмици и месеци преди да взема окончателното решение", добави Ариен.