Вратарят на Байерн Мюнхен и Германия Мануел Нойер заяви, че ще се откаже от футбола в момента, в който се почувства ненужен в двата лагера.

33-годишният страж страдаше от сериозна контузия в стъпалото, заради която пропусна практически целия сезон 2017/18. Напоследък обаче той напипва точната форма и показва отлична игра.

"Когато се почувстваш ненужен, става трудно да се мотивираш ден след ден. Когато съотборниците имат нужда от теб, когато отборът се нуждае от опита ти, това дава голям стимул", сподели Нойер пред вестник Welt am Sonntag.

"Оставам с усещането, че в националния отбор се нуждаят от мен и че всички са щастливи от факта, че съм тук. Ясно е, че трябва да го показвам с изявите си. Обичам спорта  и затова играя от дълго време. Вълнувам се на всяка тренировка, всеки мач."

"Вече съм на 33 години, но все още мисля, че мога да се подобрявам. Ядосвам се, когато нещата не вървят добре. Все още съм амбициозен. Искам да играя колкото се може повече - докато тялото ми издържи и докато се чувствам желан", допълни Мануел.