Германският селекционер Йоахим Льов има заслуга за решението на Тимо Вернер да удължи своя договор с РазенБалшорт Лайпциг до лятото на 2023 година.

Стрелецът беше свързван дълго време с Байерн Мюнхен, който не пожела да плати исканата от "биковете" сума, тъй като Тимо ставаше свободен агент следващото лято. За изненада на мнозина нападателят реши да обвърже бъдещето си с РБ.

"Често си говоря с Йоги Льов на такива теми, мога да го питам за всичко. Той ми даде добър, личен съвет. Каза ми, че е впечатлен от Юлиан Нагелсман, защото за него той е треньор, който може да развива футболистите още повече", започна националът.

"Даде ми като примери Никлас Зюле и Серж Гнабри. Йоги ми каза, че каквото и да реша, оставането ми в Лайпциг няма да е крачка назад. Той смята, че Нагелсамн е треньор с потенциал и че може да ме направи по-добър", обясни още Вернер пред списание "Шпорт Билд".

Голмайсторът на "биковете" започна сезона силно и отбеляза 5 гола в първите 3 кръга на Бундеслигата. В събота той ще може да демонстрира качествата си в дербито с Байерн...