Легендата на Байерн Мюнхен Лотар Матеус изрази желанието си да вижда универсалния боец на тима Джошуа Кимих като бек, а не като дефанзивен халф.

24-годишният германски национал е именно опорен полузащитник, но по принуда трябваше да се изявява като централен бранител и десен бек през годините, справяйки се отлично на всяка една позиция.

"За мен той може да бъде наследник на Мануел Нойер за капитанската лента не само в Байерн, но и в националния отбор  на Германия. Кимих винаги играе добре и казва мнението си ясно", заяви Матеус пред вестник "Абендцайтунг".

"Той е ценен на всяка позиция, но аз с удоволствие бих искал да го виждам в дясната зона на защитата, защото поставя повече акценти в офанзивен план. Като дефанзивен халф той стабилизира и организира играта, но отдясно винаги има пряко участие във вкарването на головете и записването на асистенции."

"За мен той е играч от световна класа и от треньорска гледна точка е голяма радост да имаш футболист, който да може да действа на най-високо ниво на съвсем различни позиции. По мое време Анди Бреме шутираше еднакво добре с двата крака. Филип Лам можеше да играе на две позиции като Кимих. Джошуа не отстъпва по нищо на Лам", добави Матеус.