Байерн Мюнхен победи Падерборн трудно с 3:2 като гост в среща от шестия кръг на германската Бундеслига, състояла се на стадион "Бентелер-Арена".

Шампионите имаха тотално превъзходство и след куриозния пропуск на Роберт Левандовски на празна врата откриха резултата чрез Серж Гнабри в 15-ата минута. Филипе Коутиньо удвои десетина минути след паузата, като този път Гнабри му върна жеста за асистенцията по-рано.

Към средата на втората част баварците видимо се отпуснаха и Кай Прьогер накара домакините да мечтаят с хубав гол. Левандовски вкара дежурния си гол в 79-ата минута, но малко след това фамозна тупалка от трийсетина метра на Колинс изправи зрителите на крака. До края новаците показаха хъс, но не и ясна идея как да стигнат до изравняването.

Победата изстреля Байерн Мюнхен на върха в таблицата с актив от 14 точки, докато Падерборн остава на дъното само с една точка на сметката си.


Домакините започнаха смело и дори създадоха първата акция, която не доведе до голяма опасност. Съвсем различно беше в седмата минута, в която Роберт Левандовски направи много рядко виждан пропуск на празна врата. Полякът получи прекрасен пас от Серж Гнабри, но би покрай страничната греда с левачката.

Още при следващата си атака баварците отново бяха близо до откриване на резултата. Този път Кингсли Коман нахлу и центрира отляво, а шутът от движение на Филипе Коутиньо накара топката да оближе напречната греда и да излезе в аут.

Точно преди да изтече четвърт час игра Серж Гнабри откри резултата. Той получи разкошен пас от Коутиньо, възползва се от грубата грешка на вратаря и намери опразнената врата, за да реализира първото си попадение през кампанията.

В средата на първата част Тиаго Алкантара беше на сантиметри от това да си вкара комичен автогол почти от центъра, връщайки неразчетено към Нойер. Неточни удари на Коман и Гнабри, както завършила без успех акция на Падерборн отляво бяха акцентите до почивката.

Десетина минути след подновяването на играта Филипе Коутиньо отбеляза второто си попадение с екипа на мюнхенци. Джошуа Кимих копна много хитро към Гнабри, който свали за кариоката и Коутиньо вкара на празна врата.

В средата на втората част пред Гнабри се откриха две много добри положения в рамките на секунди. Крилото първо заложи на тежък удар, който беше спасен, а след това шутира над целта.

В 68-ата минута Падерборн сензационно се върна в мача. Кай Прьогер получи от Дрегер в наказателното поле, спря си добре и с удар от въздуха намери долния ляв ъгъл. Малко след това Прьогер можеше да отбележи отново, но шутира покрай целта.

Роберт Левандовски се реваншира за фрапантния си пропуск от началото на мача и в 79-ата минута вкара десетия си гол за сезона с елегантно копване над вратаря.

Интригата обаче се завърна пет минути след това по неочакван начин. Колинс хвана топката от воле от трийсетина метра след изпълнение на корнер и матира слисания Нойер.

В 91-ата минута феновете на Байерн "замръзнаха", защото Колинс проби в пеналта и центрира, но неговото подаване беше пресечено, а при изпълнението на корнера отбраната на гостите се справи.


Падерборн - Байерн Мюнхен 2:3

0:1 Серж Гнабри - 15'
0:2 Филипе Коутиньо - 55'
1:2 Кай Прьогер - 68'
1:3 Роберт Левандовски - 79'
2:3 Джамилу Колинс - 84'