Аугсбург игра смело при равенството 2:2 и измъкна точка в добавеното време срещу Байерн Мюнхен в среща от осмия кръг на германската Бундеслига.

Шампионите бяха попарени още в първата минута от Марко Рихтер след колективна грешка в защита, а за капак титулярният централен защитник на мюнхенци Никлас Зюле получи контузия в коляното и беше заменен.

Момчетата на Нико Ковач все пак се окопитиха и набързо изравниха чрез Роберт Левандовски, получил чудесно подаване от Серж Гнабри. Малко след почивката самият Гнабри вкара след солова акция и гостите осъществиха пълен обрат.

В 91-ата минута зрителите на стадион "WWK Арена" изригнаха, защото Финбогасон получи от Кордоба и вкара на празна врата, носейки точката на своите.

Така Байерн пропусна възможността поне временно да излезе на върха в таблицата и е трети с 15 точки. Аугсбург е 15-и с шест пункта, като при загуба днес щеше да бъде в зоната на изпадащите.


Домакините направиха мечтан старт, защото още в първата минута откриха резултата чрез Марко Рихтер. Той получи топката от Кедира на границата на малкото наказателно поле след странично хвърляне и вкара от воле с десния крак.

Проблемите за шампионите се задълбочиха преди изтичането на час игра, когато титулярният централен бранител Никлас Зюле се строполи на земята, изпитвайки силни болки в коляното. Малко преди това по един пропуск пред двете врати направиха Серж Гнабри и Рихтер.

Байерн се настани в половината на своя противник и това даде бърз резултат. Серж Гнабри центрира отдясно след продължителна акция на своите и Роберт Левандовски засече майсторски с глава, вкарвайки във всеки един от първите осем кръга. Така той изравни постижението на Пиер-Емерик Обамеянг с екипа на Борусия Дортмунд.

В 39-ата минута Гнабри можеше да вкара поредния си гол през кампанията, при това попадението щеше да бъде изключително зрелищно. Той засече центрирането на Алаба и стреля ефектно от въздуха, но кълбото разтресе страничната греда. Малко след това два удара на Тиаго бяха блокирани в рамките на три секунди.

Малко след паузата намиращият се под пара Серж Гнабри заби поредния си гол този сезон. Германецът получи от Коутиньо, финтира трима футболисти на противника и с прецизен изстрел от границата на наказателното поле намери долния ляв ъгъл.

Кубек спаси удари на Коутиньо и Коман, а след това на отсрещната врата Нойер се намеси при опита на Варгас. Последва серия от опасни акции на гостите, при които Тупалка на Гнабри беше отразена от вратаря с крак, а после Левандовски би високо.

В средата на втората част още един удар на Гнабри беше спасен, а не след дълго Нойер трябваше да се намесва при шута на Рихтер, като Аугсбург определено все още не се беше предал. Десетина минути преди края на редовното време Кубек направи почти невъзможно спасяване срещу Коман.

В края на мача Нойер трябваше да се намесва при далечния удар на Макс и извади късмет, че опитът за добавка на Финбогасон беше смехотворен, а освен това беше маркирана и засада. На отсрещната врата Томас Мюлер първо направи невероятен пропуск сам срещу вратаря, а след това сбърка елементарен пас в наказателното поле за Левандовски.

В 91-ата минута обаче Финбогасон се реваншира и накара зрителите по трибуните да избухнат в дива радост. Той получи от Кордоба отдясно и само трябваше да добута кълбото в опразнената врата.

 

Аугсбург - Байерн Мюнхен 2:2

1:0 Марко Рихтер - 1'
1:1 Роберт Левандовски - 14'
1:2 Серж Гнабри - 49'
2:2 Алфред Финбогасон - 91'