Байерн Мюнхен изигра най-слабия си мач за сезона и справедливо беше пометен с 5:1 от Айнтрахт Франкфурт в среща от десетия кръг на германската Бундеслига.

"Орлите" бяха по-добрият отбор почти през цялото време на своя стадион "Комерцбанк Арена", като до голяма степен влияние имаше и ранният директен червен картон на Джером Боатенг.

Филип Костич откри резултата в средата на първата част, а малко след това Джибрил Соу удвои, като и в двата случая късметът обърна гръб на шампионите след получили се рикошети.

Индивидуален пробив на Роберт Левандовски върна надеждите на мюнхенци, но малко след паузата Давид Абрахам върна аванса на своите от два гола, а след час игра Мартин Хинтерегер прекърши Байерн. Пет минути преди края Пасиенсия заби пети гол за Айнтрахт.

Байерн падна на четвърто място с актив от 18 пункта, изоставайки вече на четири точки от лидера Борусия Мьонхенгладбах. Айнтрахт се изкачи на шесто място със 17 точки.


Началото мина изцяло под диктовката на домакините и специално на изключително дейния Гонсало Пасиенсия, който отправи опасно прострелно центриране и силен точен удар, уловен от Мануел Нойер. 

Ключовият момент обаче се оказа финтът на Пасиенсия пред границата на наказателното поле, накарал Джером Боатенг да го фаулира. Реферът Маркус Шмидт изгледа ситуацията на повторение и вдигна директен червен картон на защитника още в деветата минута.

Отговорът на баварците се състоеше в прилична акция и шут на Алфонсо Дейвис, но определено численият превес на противника действаше негативно на шампионите и те не успяваха да разгърнат играта си.

В 25-ата минута Айнтрахт заслужено откри резултата след поредна колективна грешка в защитата на баварците. Кимих сбърка и това доведе до центриране отдясно, получил се рикошет и прецизно изпълнение на Костич отблизо. Топката се отби в страничната греда и влетя в мрежата зад Нойер.

Шампионите получиха втори удар малко след изтичането на половин час игра след нов рикошет в пеналта. Този път ударът на Костич беше блокиран, но кълбото достигна до Джибрил Соу на далечната греда и той вкара с хубав удар от въздуха.

Мюнхенци не се стреснаха и се втурнаха в атаки. Джошуа Кимих се опита да скъса с мрежата с мощен снаряд, но попадението правилно беше отменено заради тънка засада. Малко след това Байерн все пак върна един гол, когато Роберт Левандовски се пребори с двама бранители в наказателното поле и вкара в десети пореден кръг този сезон.

Четири минути след почивката лошо докосване на Гнабри доведе до трети гол за "орлите". Дани Да Коста центрира много хитро отдясно към далечната греда и там Давид Абрахам засече от движение. Малко след това Абрахам се прояви и в защита, блокирайки удар на Левандовски.

Нойер спаси удар на Бас Дост отблизо след поредното слабо позициониране на защитата, но секунди след това кошмарът за Байерн започна да се превръща в реалност. Мартин Хинтерегер засече центриране от корнер с глава и не остави шансове на Нойер.

Двайсетина минути преди края на редовното време късметът отново обърна гръб на Байерн, защото ударът отблизо на Алфонсо Дейвис срещна гредата.

Гаврата с баварците стана факт пет минути преди края, когато и един от най-добрите на терена Гонсало Пасиенсия се разписа. Той получи от Андре Силва на празна врата и вкара с елегантно чукване.


Айнтрахт Франкфурт - Байерн Мюнхен 5:1

1:0 Филип Костич - 25'
2:0 Джибрил Соу - 33'
2:1 Роберт Левандовски - 37'
3:1 Давид Абрахам - 49'
4:1 Мартин Хинтерегер - 61'
5:1 Гонсало Пасиенсия - 85'

 

Червен картон: Боатенг (Байерн Мюнхен) - 9'