Жозе Моуриньо и Байерн Мюнхен е комбинация, която ще се хареса най-вече на медиите, но няма да пасне на концепцията на баварския колос. Това мнение изрази легендата на клуба Лотар Матеус, който смята, че Макс Алегри трябва да наследи уволнения Нико Ковач.

"Вярвам, че Байерн ще потърси и ще назначи треньор, който е голямо име в професията, постигнал големи успехи. Имената са Жозе Моуриньо, Масимилиано Алегри, Ерик тен Хаг, Арсен Венгер и Ралф Рангник. Честно казано мога да си представя всеки един от тях начело на отбора", заяви Матеус пред "Скай".

"Те са страхотни треньори и всеки един от тях носи нещо интересно със себе си. Въпросът обаче е какво точно иска Байерн и какво искат да видят на терена шефовете на клуба. И малцина знаят отговора."

"Бих изключил Моуриньо, на когото се възхищавам заради постигнатото през годините с други клубове. Считам, че неговият характер и начинът му на работа не пасват на Байерн. Ще има много недоволни. Но неговото назначаване би било вълнуващо, най-вече за медиите."

"Арсен Венгер би имал някои предимства, защото ще си комуникира лесно с групата от френски играчи, както го правеше в Арсенал. Също така той ще има добра комуникация с всички германци и шефовете, защото владее немски език. На 70 години е, но на подобна възраст Юп Хайнкес постигна големи успехи. Венгер обаче не би бил дългосрочно решение."

"Масимилиано Алегри за мен е най-вълнуващото решение, ако шефовете на Байерн не държат новия треньор да говори немски. Страхотно име, постигнал много успехи с Ювентус. Джентълмен и футболен човек от най-висока категория. Той ще може да общува на италиански с Карл-Хайнц Румениге", добави Лотар.