Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски не спира да бележи и вече има 27 попадения в 20 мача през кампанията във всички турнири.

Полякът троши рекорди през последните седмици и според куп специалисти може да се окаже най-успешният реализатор в историята на Шампионската лига.

Роберт стана първият футболист в историята на Бундеслигата, който вкарва в първите 11 кръга. В тях той заби 16 попадения  и е в график да подобри рекорда на Герд Мюлер от 40 гола за един сезон, въпреки края на серията срещу Фортуна Дюселдорф.

При гръмката победа на Байерн с 6:0 над Цървена звезда в Белград Левандовски заби най-бързите 4 гола в мач от Шампионската лига. Той имаше нужда само от 14 минути и 32 секунди. Това беше неговата втора "четворка" в турнира. Нещо, което преди него беше правил само Лео Меси.

Освен това Левандовски стана вторият най-добър реализатор в историята на Байерн и вече отстъпва само на Герд Мюлер. Той има 63 гола в Шампионската лига (46 от тях за баварците) и е само на осем попадения от третия в авторитетната класация Раул. Четвърти с 64 гола е Карим Бензема (Реал Мадрид).

Пред Левандовски са още Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Двамата изглеждат недостижими, защото имат съответно 127 и 114 гола в турнира на богатите, но не вкарват толкова често като поляка. Куп фенове на Байерн в социалните мрежи са на мнение, че Левандовски може да задмине и двете суперзвезди, ако тримата продължават да бележат в настоящото си темпо.

Голямото предимство на Левандовски е отличното му физическо състояние. Той вече се закани, че ще играе на високо ниво още дълги години, което не е добра новина за конкурентите му. Дори изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге се прехласна по мускулите на звездата през лятото.

Роберт има 10 гола в турнира през този сезон и срещу Тотнъм на Жозе Моуриньо може да строши рекорда на Кристиано от 11 попадения в груповата фаза, поставен през 2015 година. Роналдо държи рекорда и за най-много попадения, реализирани през целия сезон в надпреварата - 17. За целта обаче Леви ще трябва да стигне далеч с Байерн.

В Мюнхен не се съмняват, че "бомбардировката" на техния снайперист тепърва ще се засилва още повече. Вчера вратарят Мануел Нойер дори призова треньорския екип да не дава почивка на Роберт, който се намира във формата на живота си.