Офанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен Филипе Коутиньо не иска да се връща никога повече в Барселона, макар да има договор с каталунците до 2023 година, пише "Спорт".

Бразилецът не успя да разгърне пълния си потенциал на стадион "Ноу Камп" за година и половина и беше пратен под наем в Мюнхен за настоящата кампания.

Най-скъпата покупка в историята на "блаугранас" изрази желание да остане в редиците на баварците за по-дълъг период от време. В края на сезона клубът има опцията да го закупи срещу 120 милиона евро.

"Тук наистина се чувствам много добре. Фокусирал съм се върху настоящия сезон, но ако нещата се получават добре, бих се радвал да остана и повече време. Зная, че трябва да играя по-добре и искам да играя още по-добре", заяви Коутиньо по време на среща с фенове на германския шампион.

Коментарът на Филипе е изненадващ, защото след уволнението на Нико Ковач той загуби титулярното си място. В петте мача под ръководството на Ханзи Флик кариоката стартира само да пъти.

В изиграните от Коутиньо 18 мача за Байерн той е записал три гола и пет асистенции. Вероятността обаче Байерн да извади крупната сума за правата му следващото лято клони към нула.