Офанзивният полузащитник на Байерн Филипе Коутиньо е играл с детски фенски екип срещу Вердер Бремен в събота, обяви вестник "Абендцайтунг".

По време мача се забеляза разлика между фланелката на бразилеца и екипировката на неговите съотборници, но никой нямаше представа на какво се дължи това.

Оказа се, че фланелката на Коутиньо е реплика и е направена от друг материал, тъй като изсъхва по-бавно от оригиналната. И съответно струва с 40 евро по-малко.

Преди началото на сезона от Байерн са поръчали на концерна "Адидас" екипите с номерата на всички играчи. По това време обаче южноамериканецът все още беше играч на Барселона и не беше подписал договора си за наем.

След това Филипе парафира с баварците за един сезон и баварският спортен концерн му достави екип, който обаче се оказал по-голям и неудобен. Затова от клуба са поръчали на Коутиньо детски екип, в който той се чувства чудесно.

И разликата се видя на терена, тъй като бразилецът изрина с хеттрик и две асистенции, а Байерн обърна "бременските музиканти" за гръмката победа с 6:1.