Централният нападател на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски изпраща най-силната година в кариерата си. В 58 мача за баварския колос и националния отбор на Полша той наниза невероятните 54 попадения.

Така Левандовски е голмайстор №1 в света за календарната година, оставяйки зад себе си двете суперзвезди Лионел Меси и Кристиано Роналдо, както и детето-чудо Килиан Мбапе от ПСЖ.

Роберт наниза цели 18 "дубъла", постигна най-бързата "четворка" в историята на Шампионската лига (14 минути и 31 секунди), ставайки едва вторият играч след Лео Меси, който вкарва за втори път 4 гола в мач от Шампионската лига.

Левандовски стана първият футболист в историята на Бундеслигата, които вкарва неизменно в първите 11 кръга и след есенния полусезон има 19 попадения на сметката си в първенството. В Шампионската лига той има 10 гола, ставайки голмайстор в груповата фаза на турнира за втори пореден сезон.

В личен план Роберт също жъне успехи, защото съпругата му Анна е бременна с второто им дете.

В началото на ноември полякът разкри, че неговата половинка е в четвъртия месец. Двамата имат дъщеричка Клара, която се роди през 2017 година.