Играта на Филипе Коутиньо срещу Хофенхайм е сред най-коментираните теми сред феновете на Байерн Мюнхен тази седмица.

Баварският колос изтръгна успеха с 4:3 след сериозно отпускане в края, макар да водеше убедително с 4:1 до 82-ата минута. Продукцията на бразилеца беше ужасяваща и той бъркаше почти всеки пас, носейки вина и за два от головете на гостите.

Според анализатори на германския футбол Байерн със сигурност няма да плати исканите от Барселона 120 милиона евро през лятото, тъй като южноамериканецът не само не може да постигне желаното постоянство, но и много по-често буквално разочарова.

В изиграните от него 26 мача този сезон той има 7 гола и 8 асистенции, но те се дължат най-вече на избухването му срещу Вердер Бремен в края на миналата година (хеттрик и две асистенции).

Според вестник Mundo Deportivo от Барселона са наясно със ситуацията и затова са готови да разкарат Филипе за доста по-ниска сума. Изданието твърди, че каталунците ще продадат бразилеца веднага "със затворени очи", ако видят на масата 80-90 милиона евро.

Най-скъпата покупка в историята на "блаугранас" така и не успя да впечатли за година и половина в Барселона и в момента е оценяван на 70 милиона евро.

Не е ясно дали при новите условия Ливърпул няма да излезе с оферта за бившия си футболист, който избяга позорно към стадион "Ноу Камп" през зимата на 2018 година.