Байерн Мюнхен и РазенБалшпорт Лайпциг не успяха да си вкарат в дербито на 21-ия кръг в германската Бундеслига, играно на стадион "Алианц Арена".

Момчетата на Ханзи Флик бяха по-добрият отбор през първото полувреме, в което натискаха здраво своя опонент, но така и не можеха да стигнат до чисти голови положения.

"Биковете" се окопитиха след почивката и на няколко пъти бързите им контраатаки можеха да доведат до откриване на резултата, но невероятни пропуски направиха Забитцер и Вернер.

Байерн остана на върха с 43 пункта, а тимът от Лайпциг е плътно зад шампионите на второ място след първата си точка в Мюнхен, постигайки все по-добри резултати тук (0:3, 0:2, 0:1 и нулевото реми днес).


Баварците очаквано осъществиха домакински натиск, който се състоеше най-вече в центрирания в наказателното поле и спасената от Гулаши тупалка на Тиаго Алкантара. Двете най-интересни положения до средата на първото полувреме дойдоха отляво чрез Алфонсо Дейвис.

Младият канадец демонстрира много висока скорост, добри финтове и отличен поглед към своите съотборници. При едно от неговите остри подавания в наказателното поле Томас Мюлер овладя и пусна за Леон Горецка, но той беше блокиран на отлична позиция.

Като цяло "биковете" успяваха да отблъснат натиска на далеч по-именития си противник, чийто преса беше наистина впечатляваща. Чак в средата на първото полувреме Лайпциг създаде първа добра акция, но Тимо Вернер би неточно.

Пред Роберт Левандовски се откри най-добрия шанс малко след това, но изстрелът на поляка срещна тялото на противник и излезе в корнер.  Голаджията на Байерн имаше още една възможност преди паузата, но ударът му на далечната греда спечели само нов корнер за шампионите, от който не се стигна до нищо сериозно.

Само двайсетина секунди след подновяването на играта РБ получи фантастична възможност. Марсел Забитцер се озова напълно непокрит на стрелкова позиция в пеналта на Байерн, но свирепият му изстрел профуча над напречната греда. Не след дълго Боатенг допусна груба грешка, но Вернер би в тялото на Алаба.

В 53-та минута реферът Марко Фриц отсъди дузпа за Байерн за нарушение срещу Роберт Левандовски, но намесата на системата за видеоповторение VAR показа, че полякът се е намирал в положение на засада. Затова и решението за изпълнения на наказателен удар беше отменено.

"Биковете" направиха навярно най-големия пропуск в мача в средата на втората част, когато изтеглената напред защита на Байерн беше хваната на къс пас. Нкунку получи отляво и пусна вдясно за останалия напълно непокрит Тимо Вернер, но неговият удар шокиращо не намери очертанията на вратата.

Десетина минути преди края на редовното време и играч на Байерн излезе на стрелкова позиция. Леон Горецка се оказа на правилното място и би в долния ляв ъгъл, но Гулаши успя да спаси.


Байерн Мюнхен - РБ Лайпциг 0:0