Байерн Мюнхен - Падерборн, среща от петия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 21.00 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари: Нойер, Щарке, Рейна

Защитници: Лам, Данте, Боатенг, Алаба, Бернат, Бенатия, Рафиня

Полузащитници: Гьотце, Робен, Алонсо, Шакири, Хойберг, Роде, Шол, Гаудино, Вайзер

Нападатели: Левандовски, Писаро, Мюлер, Вайраух

Контузени: Швайнщайгер, Мартинес, Тиаго, Рибери, Бадщубер

 

Прогноза на Gol.bg:

Изненадата на сезона до момента Падерборн ще трябва да се справя с най-голямата предизвикателство, гостувайки на най-успешния германски клуб Байерн.

Бившият отбор на Павел Дочев играе за първи път елитен футбол в цялата си история и след първите четири кръга събра цели осем точки. Симпатичните новаци все още не познават вкуса на поражението, но за да продължат серията си, ще трябва да изиграят мача на живота си.

Байерн не стартира кампанията по най-добрия начин, най-вече заради редицата контузени футболисти и незадоволителната форма на някои от участниците на световното първенство по футбол.

До момента днешните съперници са играли само веднъж един срещу друг в официален мач. това се случи през сезон 2001/02, в мач от първи кръг за купата на Германия. Тогава баварците спечелиха лесно с 5:1, като головете отбелязаха Карстен Янкер, Роке Санта Крус, Александер Циклер (2) и Нико Ковач.

Наставникът на гостите Андре Брайтенрайтер вече увери, че неговите момчета не пътуват до Мюнхен, за да си правят снимки със световните шампиони. Според него Байерн е най-добрият отбор в света.

В лазарета на мюнхенци са Бастиан Швайнщайгер, Хави Мартинес, Холгер Бадщубер, Тиаго Алкантара и Франк Рибери. Участието на Ариен Робен е под въпрос, но по всяка вероятност крилото ще се появи като резерва.

Скритият коз на Падерборн ще бъде липсата на напрежение. Евентуална загуба влиза напълно в реда на нещата, докато всякакъв друг знак, различен от "1", може да се приеме за сензация.


Резултат: Байерн Мюнхен - Падерборн  3:0