Легендата на Байерн Мюнхен Лотар Матеус смята, че баварците са фаворити срещу Челси в осминафиналната битка между двата отбора и дори вярва, че Ханзи Флик и неговите момчета имат сили за требъл този сезон.

"Байерн е ясният фаворит срещу Челси. Това вече не е големият Челси от миналото с играчи като Балак, Тери, Лампард и Дрогба. Това е млад отбор, който сега минава през преходен период", сподели Матеус пред вестник "Абендцайтунг".

"Затова и мисля, че ако Байерн изиграе два "нормални" мача, ще продължи напред. Като качество Байерн е доста пред Челси. Във Висшата лига сините са четвърти, на 30 точки зад Ливърпул. А и Нголо Канте е контузен. Челси вече няма предишния си блясък."

"Що се отнася да големия фаворит в Шампионската лига, за мен Ливърпул си остава №1 заради силното си представяне във Висшата лига. Не си правя изводи само от един мач и Ливърпул има качествата да елиминира Атлетико Мадрид в реванша. През миналия сезон мърсисайдци го показаха срещу Барселона."

"В Байерн отново цари спокойствие, откакто Флик пое отбора. Сравнявам го с периодите на Юп Хайнкес. В клуба всички са задружни. От феновете до отбора. Ханзи успява да достигне до всички в отбора и е на високо ниво като треньор и по отношение на комуникацията."

"За мен е напълно възможно Байерн да спечели требъл, но за целта всичко трябва да си пасне до края на сезона. Важното е играчи като Люка Ернандес и Кингсли Коман да останат здрави, защото често се контузват", добави Матеус.