Байерн Мюнхен размаза Хофенхайм с 6:0 като гост в мач от 24-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "ПреЗеро Арена".

Грозни провокации от феновете на Байерн към боса на Хофе Дитмар Хоп през второто полувреме обаче развалиха атмосферата на мача и той беше прекъсван на два пъти.

Момчетата на Ханзи Флик направиха летящ старт с аванс от два гола още до седмата минута, а малко след изиграването на половин час игра авансът им вече беше двоен. До средата на втората част вече всичко беше решено, но тогава се появиха и обидните банери от трибуните, заради които срещата беше прекъсната.

Шампионите все пак показаха, че могат да бъдат във вихъра си и без контузения си голмайстор Левандовски, който ще се завърне в игра след близо месец.

Байерн Мюнхен събра 52 точки на върха и вече води с четири на втория РБ Лайпциг, който утре приема Байер Леверкузен. Хофенхайм е осми с 34 пункта.


Шампионите направиха фантастичен старт и малко след изтичането на шестата минута вече имаха два гола преднина. Всичко започна с острото центриране отляво на Томас Мюлер, след което Серж Гнабри засече и Оливер Бауман вкара топката в собствената си врата във втората минута.

Свирепата преса на баварците накара домакините да сбъркат малко след това и оставеният непокрит около границата на наказателното поле Джошуа Кимих намери долния десен ъгъл с прецизен изстрел.

Все още не беше изминал четвърт час игра и домакините глътнаха още едно попадение, а негов автор стана младият заместник на контузения Роберт Левандовски - Джошуа Циркзее. Нападателят получи около границата на малкия пеналт, завъртя се хитро покрай защитник и прати топката в мрежата с техничен удар.

Бързите акции на Байерн не спираха и Циркзее дори си позволи да отиграе с петичка, но не уцели вратата. Той не спираше да тормози отбраната на Хофенхайм, а при една от редките атаки на домакините топката удари Бенжамен Павар в ръката, но световният шампион беше с гръб към кълбото и логично реферът не уважи претенциите на зрителите по трибуните за отсъждане на дузпа.

В 33-ата минута се разписа и Филипе Коутиньо, като при удара на кариоката се получи и рикошет, който обърка Бауман. Като цяло обаче отбраната пред вратаря беше прекалено пасивна и видимо не можеше да намери решение срещу акциите на противника.

Алфонсо Дейвис беше отказан от Бауман, но почти веднага след почивката Байерн вкара пето попадение след грешка в защитата на домакините. Мюлер пусна остро за Коутиньо и бразилецът вкара от движение в наказателното поле.

Коутиньо пропусна с глава малко след това, но имаше участие в атаката, която доведе до шести гол за Байерн в средата на втората част. Толисо изведе Леон Горецка в комбинация на резервите в този мач и германецът копна хладнокръвно над вратаря.

Последва временно прекъсване на мача заради грозни провокации от сектора с фенове на Байерн, като някои банера бяха насочени срещу боса на Хофенхайм Дитмар Хоп. Той получи извиненията на изпълнителния директор на баварците Карл-Хайнц Румениге, а треньорът на мюнхенци Ханзи Флик и играчите на Байерн гневно призоваха феновете да спрат с провокациите.

В 78-ата минута последва второ прекъсване на мача и целият отбор на Байерн отиде пред сектора с гостуващи фенове, заедно със спортния директор Хасан Салихамиджич. Наложи се дори Румениге да слезе от трибуните, но реферът Кристиан Дингерт прекрати мача и двата отбора се прибраха в тунела.

Срещата беше подновена, но играчите на двата отбора просто си подаваха топката около центъра, без да се опитват да нахлуват напред с нея.

 

Хофенхайм - Байерн Мюнхен 0:6

0:1 Серж Гнабри - 2'
0:2 Джошуа Кимих - 7'
0:3 Джошуа Циркзее - 15'
0:4 Филипе Коутиньо - 33'
0:5 Филипе Коутиньо - 47'
0:6 Леон Горецка - 62'