Байерн Мюнхен е уредил вратаря на Шалке Александър Нюбел заради задаващ се трансфер на Мануел Нойер. Тази теза изрази журналистът от Hörfunk Мики Байзенхерц.

За трансфер на Нойер в Ювентус се заговори още в средата на месец януари, но тогава френското списание "Франс Футбол" написа, че вратар №1 в света за периода 2013-2016 е взел това решение, защото е бесен на шефовете на Байерн заради това, че са обещали 15 мача на Нюбел през новия сезон.

Според Байзенхерц обаче ситуацията е много различна, защото всъщност Байерн е бил поставен в трудна позиция заради желанието на Нойер да потърси ново предизвикателство през лятото. Така клубът е бил принуден да си осигури нов класен вратар в лицето на Нюбел, който идва като свободен агент.

"Чух от сигурен източник, че Нюбел подсилва Байерн само заради това, че Нойер си тръгва през лятото. Затова и този трансфер има своята логика. Къде ще отиде Нойер? Чух нещо за Ювентус", заяви Байзенхерц, който минава за сериозен журналист.

Както е известно, Нойер има договор за още един сезон с Байерн. До първата половина на месец януари се говореше, че контрактът ще бъде удължен за още поне една година, но в момента преговорите между стража и босовете на Байерн са замразени.