Идеята за създаване на европейска Суперлига само за най-богатите отбори окончателно е била ликвидирана от коронавируса, заяви изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге.

"Аз съм сигурен, че поне в следващите 10 години няма да има Суперлига, без значение от това как ще се завърти колелото. Цялата идея беше да се правят повече пари. Кризата обаче превърна тези идеи в абсурд", отсече Кале пред вестник Frankfurter Allgemeinen Zeitung.

Дългогодишният председател на асоциацията на европейските клубове е "навътре" в материята, тъй като лично е провеждал разговори по темата през годините с босовете на останалите колоси.

Пандемията с коронавируса обаче удари сериозно по бюджетите дори на най-големите европейски клубове и поне засега техните планове за създаване на нов турнир отиват "в кошчето".

"Считам, че моментната ситуация няма да се промени. И навярно днешното положение ще доведе до това клубовете да не гонят парите по същия начин. Иска ми се обаче кризата да остане зад гърба ни и сезонът да се доиграе", добави Румениге.