Треньорът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик охлади мераците на Александър Нюбел за титулярно място през новия сезон и затвърди безапелационната позиция на Мануел Нойер.

Привличането на Нюбел развали отношенията между Нойер и ръководството, като през последните дни се заговори за взаимна загуба на доверие. Това доведе и до криза в разговорите за нов договор на Ману.

"Мануел Нойер е безапелационният №1 и това няма да се промени през новия сезон. Александър Нюбел е наясно с това", отсече Флик пред списание "Кикер".

"Александър Нюбел ще получи същото доверие и оценка като останалите вратари и полеви футболисти на Байерн. Ние искаме да го развием, но също така трябва да признаем, че в Байерн от значение има представянето на терена. И към момента вторият ни вратар Свен Улрайх също си върши работата отлично."

Треньорът коментира и предполагаемите 15 мача, които Нюбел е получил като "сигурни" от босовете за новия сезон преди подписването на договора си.

"Кой ще излезе на терена, решавам само аз. Това мое крайно решение е съгласувано само с треньорския ми екип", добави Флик.