Германският хегемон Байерн Мюнхен продължава да мачка всичко по пътя си, след като разби с 5:0 Фортуна Дюселдорф в мач от 29-ия кръг на Бундеслигата, игран на стадион "Алианц Арена".

Баварската машина сложи точка на спора още през първото полувреме, когато вкара три безответни гола. В 15-ата минута Матиас Йоргенсен си заби автогол, в 29-ата Бенжамен Павар покачи на 2:0, а в 43-ата Роберт Левандовски вкара редовното си попадение. След почивката домакините продължиха да мачкат Фортуна и Левандовски и Алфонсо Дейвис довършиха съперника. 

Така Байерн записа 10-та поредна победа във всички турнири, като във фамозната серия отборът вкара 32 гола и допусна едва 5.

В класирането шампионите увеличиха аванса си пред Борусия Дортмунд на 10 точки. Рурците са с мач по-малко, утре гостуват на последния в класирането Падерборн и едва ли ще сбъркат.

 

Фортуна пък се намира на 16-та позиция с 27 т. и скоро може да бъде изместен от Вердер Бремен. 


Атаката на Байерн поведе головата машина Роберт Левандовски (26 мача, 27 попадения в първенството преди двубоя). В задни позиции полският стрелец беше подпомаган от Серж Гнабри, Томас Мюлер и Кингсли Коман.

В средата на терена треньорът Ханзи Флик постави Леон Горецка и Джошуа Кимих. Атаката на гостите поведе Кенан Караман, който през сезона в Бундеслигата имаше 6 гола в 14 мача допреди срещата на "Алианц Арена". По крилата действаха Ерик Томи и взетият през януари от Шалке 04 Стивън Скшибски.

Първият удар в мача изненадващо беше за Фортуна. В 4-ата минута Алфредо Моралес получи подаване, но изпълнението му беше слабо и не успя да затрудни Мануел Нойер. После Байерн пое контрол над събитията на терена, демонстрираше брилянтни къси подавания и страхотно движение на топката.

И логичното се случи след четвърт час игра, когато резултатът беше открит. Серж Гнабри с едно докосване намери Бенжамен Павар пред вратарското поле. Френският национал отправи анемичен удар, топката излизаше в аут, но Матиас Йоргенсен имаше тотален малшанс и си заби автогол – 1:0 за Байерн!

В 28-ата минута домакините бяха на косъм от втори гол. Томас Мюлер засече красиво в наказателното поле и насочи кълбото към десния ъгъл. Вратарят Флориан Кастенмайер с чудесна намеса изби в корнер, но след неговото изпълнение Павар с глава удвои преднината на баварците!

В 43-ата минута шампионите сложиха точка на спора. След атака като по учебник, Джошуа Кимих с пета от аутлинията върна към Мюлер, който с едно докосване продължи към Роберт Левандовски. И полската звезда нямаше как да сбърка от непосредствена близост за 3:0! С този гол нападателят вече се е разписвал и срещу всички съперници през сезона в Бундеслигата, а Мюлер пък направи 18-ата си асистенция, има и 7 попадения.

След почивката нещата не се промениха и Байерн продължи да попилява съперника си. В 50-ата минута Гнабри намери Левандовски в наказателното поле и той прати топката неспасяемо в долния десен ъгъл. Само 120 секунди по-късно и Алфонсо Дейвис се разписа. Той демонстрира страхотна техника в наказателното поле, преодоля няколко съперници и матира вратаря за 5:0! До края не падна нов гол и Байерн спечели убедително. 

Байерн - Фортуна 5:0

Голмайстори: 1:0 Йоргенсен (15-авт), 2:0 Павар (29), 4:0 Левандовски (43, 50), 5:0 Дейвис (52)