Роберт Левандовски вярва, че Байерн (Мюнхен) има нужната класа за спечелване на трофея в Шампионската лига през следващия месец.

Баварците обаче са изправени пред много дълга пауза до финалния турнир в Лисабон - те играят финал за Купата на Германия срещу Леверкузен в събота и след това излизат в двуседмична почивка.

"Виждам сериозен шанс да спечелим трофея през този сезон. В добра форма сме и сме сработени. Връзката помежду ни е много силна", каза полският нападател в интервю за “Билд”, цитиран от Фокус.

"Разбира се, необичайно е да почиваме толкова дълго преди толкова важни мачове, но ние сме свикнали да провеждаме подготовка и знаем как да го правим правилно. Това се видя и по време на корона паузата. Може би ще загреем за Шампионската лига с един или два контролни мача. Не забравяйте, че имаме и среща с Челси, което може би е плюс за нас".

На 7/8 август Байерн и Челси ще изиграят реванша от 1/8-финалите (3:0 за германците в първия мач), а финалната част на турнира, в която победителие ще бъдат определяни в една среща, ще се проведе в Лисабон между 12 и 23 август.