Голмайсторът на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски заслужава Златната топка за 2020 година, тъй като е по-добър дори от Лео Меси и Кристиано Роналдо.

На това мнение са куп експерти и анализатори най-вече в Германия, като сред тях е легендата на баварците Лотар Матеус.

"Левандовски напълно ще заслужи признанието след този изключителен сезон, който записа. Във всяка една надпревара той е водещ голмайстор - в Бундеслигата, Купата на Германия и Шампионската лига. В момента няма по-успешен голаджия от него", отсече Матеус.

Последният играч от Бундеслигата, намерил място в Топ 3 за Златната топка беше Франк Рибери. След требъл с баварците той остана трети.

Но сега Левандовски изглежда с по-големи шансове, смятат експертите. Той вкара цели 51 гола в 43 официални мача за Байерн този сезон, което прави по 1.19 гола на мач. Кристиано е с коефициент 0.83, а Меси - 0.71.

Ако обаче смятаме и асистенциите, където Роберт има само 6, Меси излиза напред с 1.34 точки по системата "гол+пас" на мач. Полякът е с 1.33, а Кристиано - 0.95.

Според мнозина Златната топка за Левандовски е вързана в кърпа при триумф на Байерн в Шампионската лига. Така за него ще се говори по цял свят. Не само за головете му, но и за "Ушатата" в ръцете му. И тогава дори мощните "маркетингови машини" Меси и Кристиано нямат да имат аргументи.