Антъни Джошуа ще защитава титлата си в тежка категория на Световната боксова асоциация срещу Луис Ортис от Куба. 27-годишният британец, който е шампион и на Международната боксова федерация и Световната боксова организация, трябваше да срещне Владимир Кличко в реванш на техния двубой от април, когато Джошуа спечели срещу украинеца след нокаут в 11-ия рунд. 

"Двете страни (Джошуа и Ортис) бяха информирани за това на 3 август. Те имат 30 дни, за да достигнат споразумение за двубоя", пише в съобщение на Световната боксова асоциация. 

Антъни Джошуа трябва да се изправи срещу българина Кубрат Пулев за титлата на Международната боксова федерация преди 2 декември 2017 година. Британският боксьор има 19 победи с нокаут в 19 мача. 38-годишният Луис Ортис има 23 успеха след нокаут от общо 27 победи в своята кариера. Кубинецът е бивш шампион на Световната боксова асоциация. 

Бившият шампион Владимир Кличко направи 23 успешни защити на титлата в своята бляскава кариера. Отказалият се от спорта украинец се изказа ласкаво за Джошуа. "Сърцето ми е спокойно, след като дадох щафетата на Антъни Джошуа - следващото поколение. Късмет, малки братко. Горд съм с теб!", написа 41-годишният Кличко в Туитър.