Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев направи интересно изказване преди големия мач срещу Антъни Джошуа, който ще се проведе на 28 октомври пред 80 хиляди души в Кардиф. Кобрата заяви, че няма да повтори грешката си от мача с Владимир Кличко преди две години и този път тренира усилено, за да е напълно готов за сблъсъка с непобедения британец и шампион на WBA, IBF и IBO.

"Никога не съм гледал толкова много един боксьор, колкото Антъни Джошуа. Виждам силните и слабите му страни. Независимо кой човек си, трябва постоянно дасе учиш. Ако някой каже, че знае всичко в бокса, той лъже. Когато Владимир Кличко се би с Ей Джей, мачът беше равностоен, но украинецьт не се бе подготвил добре. Кличко си мислеше, че ще бие Джошуа без проблем", заяви Кобрата пред Sky Sports.

Той коментира и единствената загубата през кариерата си – от Кличко през 2014 г. Тогава Пулев беше нокаутиран в 5-ия рунд и не успя да спечели световната титла във версия IBF. "Може би бях твърде млад. Този път обаче подготовката ми е много по-добра, чувствам се по-силен и съм напълно готов. От загубата от Кличко научих много неща. Когато биеш, си мислиш, че си най-добрият и нямаш нужда от подобрения. Това обаче не е така, но пораженията учат най-много. Сега знам, че не бях готов за мача с Кличко. Този път обаче подготовката ми е много по-добра, чувствам се по-силен и напълно готов", добави Кобрата.