Словесната престрелка между непобедимите боксьори в тежка категория – носителят на поясите във версиите IBF, WBA и IBA Антъни Джошуа (20-0, 20 нокаута) и шампионът на WBC Деонтей Уайлдър (37-0, 36 нокаута), продължава с пълна сила.

Преди дни устатият американец заяви на британеца, че е "жалък страхливец", защото се притеснява да се бие срещу него. Изказването му не беше подминато от палача на Владимир Кличко и Джошуа отправи страховити закани. "Знам какво да направя с Деонтей. Мога да го нокаутирам и ще го направя с един удар! Може и да не е в първия рунд, но когато го нацеля, той ще е приспан", отправи нетипични закани Джошуа.

Дългоочакваната битка между англичанина и американеца е гласена за лятото на следващата година. Промоутърите на двамата вече започнаха преговори и вариантите за провеждането й са родините на Джошуа и Уайлдър.

Шампионът на WBC вече има уреден мач за 2018 г. - през февруари срещу поляка Анджей Вавжик (34-1), докато Джошуа най-вероятно ще се бие през пролетта срещу новозеландеца Джоузеф Паркър. "Не искам да показвам неуважение, но мисля, че без проблеми ще се справя с Паркър. Но мачът с него ще отнеме повече време, отколкото с Уайлдър", добави Джошуа.

Подобен сблъсък ще е за трите световни титли на европееца, който, ако загуби, със сигурност ще има реванш. Такава точка със сигурност ще фигурира и в договора за мач между Джошуа и Уайлдър.