Бившият световен шампион по бокс в супер-тежка категория Тайсън Фюри вече може да се върне на ринга, след като Британската антидопингова агенция (ЮКАД) обяви, че наказанието му за употреба на допинг е изтекло.

Фюри беше лишен от права за две години на 13-и декември 2015-а година и то изтичаше днес в полунощ. Наказанието беше наложено заради положителна проба от нандролон, а същата съдба имаше и братовчед му Хю Фюри. Сега и Хю може да се върне на ринга.

Заради положителната проба ЮКАД анулира резултата от боя през февруари 2015-а година, докато всички мачове след тази дата, в това число и мачът с Владимир Кличко (Украйна), остават в сила.

През ноември 2015-а година Фюри спечели по точки срещу Кличко-младши и спечели титлата при най-тежките боксьори във версия Международна боксова федерация (ИБФ), Световна боксова асоциация (УБА) и Световна локсова организация (УБО). Малко по-късно той беше лишен от титлата в ИБФ, тъй като отказа да проведе мач за незабавната й защита.

През лятото на 2016-а година той даде положителна проба от кокаин, а през октомври същата година беше му отнет британския лиценз. През 2017-а година първо реши, че ще слага край на кариерата си, след това реши да размисли, но нито един бой до момента не му е организиран.

29-годишният Фюри има 25 победи в 25 мача, а сега трябва да бъде допуснат отново до претендентския лист за титлите, след като те му бяха отнети.