Бившият световен шампион по бокс в тежка категория на версиите WBA, IBF, IBO и WBA Тайсън Фюри (25 победи и нито една загуба, 18 успеха с нокаут) е убеден, че може да надвие носителя на пояса във версия WBC Дионтей Уайлдър (40 победи и нито една загуба, 39 успеха с нокаут) само с една ръка. Британецът ще се завърне на ринга на 9 юни срещу неназован опонент, след като в последните две години се бореше с психически проблеми.

„Ако трябва да бъда честен, точно Дионтей Уайлдър е причината да се върна в бокса. Той каза за мен, че няма шанс да се завърна и, че с мен е свършено. Тогава исках да се хвърля в най-близката река и да умра. После си казах, че мога да обърна нещата и да го нокаутирам. Дори мога да завържа една си ръка и пак да го победя. Нека той си избере с коя ръка да го бия – лявата или дясната. Толкова съм уверен“, заяви Фюри, който все още не знае кой ще е съперникът при завръщането му на ринга, но се надява след 2-3 победи да стане претендент за световна титла.

„Когато съм отново в топ форма, след няколко срещи, ще се бием, няма проблем. Ще се изправя срещу всеки, не ме е страх от никого. Уайлдър и Джошуа са добри бойци, но талантът, увереността  и уменията ми са на различно ниво, което ще ми позволи да ги победя без проблем“, допълни британецът.