Британският боксьор в тежка категория Антъни Джошуа иска Дионтей Уайлдър или Дилиан Уайт за следващ съперник на професионалния ринг.

28-годишният Джошуа нокаутира претендента Александър Поветкин в седмия рунд в мача между двамата в Лондон и запази световните си титли във версиите Световна боксова асоциация (WBA), Световна боксова организация (WBO), Международна боксова федерация (IBF) и Международна боксова организация (IBO).

След успеха той заяви, че най-силно желае двубой срещу Уайлдър, който на 1 декември ще защитата шампионския си колан във версия Световен боксов съвет (WBC) срещу бившия световен шампион Тайсън Фюри (Великобритания).

"Няма подписан договор, но избор номер 1 за мен е Уайлдър. Това е. Не искам за говоря за номер 2 или за номер 3", заяви Джошуа, който има 22 победи в 22 мача като професионалист.

Британецът заяви, че беше има определена дата и място за следващата му среща и тя ще се състои на 13 април следващата година на стадион "Уембли".

"Антъни е истинският световен шампион. Ще се опитаме да договорим мач с Уайлдър. Но той трябва да победи Фюри преди това, за да стане. Ако не - тогава ще бъде Уайт на 13 април тук в Лондон", каза Еди Хърн, промоутър на Джошуа.

"Не изключваме възможността за мач в САЩ между Джошуа и Уайлдър в един момент, защото знаем, че парите са там", допълни той.
Хърн е убеден, че двубой между Джошуа и Уайлдър да се превърне в едно от най-големите събития в боксовата история.

"Такава среща може да бъде една от най-големите в цялата боксова история, със сигурност най-голямата за британския професионален бокс, защото тук е имало само един подобен мач досега между Джошуа и Владимир Кличко. Но Джошуа - Уайлдър ще го надмине. Със сигурност ще бъде най-вълнуващият двубой, който може да си представим в бокса", каза Хърн.

Българинът Кубрат Пулев също се надява на мач срещу Джошуа през следващата година. Пулев ще излезе на ринга на 27 октомври в зала "Арена Армеец" в София срещу Хюи Фюри (Великобритания), а при успех той ще стане официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF).