Първенецът на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов обясни защо предизвика хаос след края на суперсблъсъка му с Конър Макгрегър, спечелен от дагестанеца по убедителен начин със събмишън в четвърти рунд. 

Както е известно, след зрелището победителят прескочи оградата, за да се саморазправя физически с Дилън Данис от антуража на Макгрегър. 

Хора от екипа на дагестанския борец пък нахлуха на октагона и нападнаха все още съвземащия се ирландски нокаутьор, а впоследствие бяха арестувани за действията си, но и бързо освободени, след като Конър не повдигна обвинения.

Жестока санкция от Атлетическата комисия на щата Невада обаче грози Хабиб. Лично босът на UFC Дейна Уайт разкри, че със сигурност ще има огромна глоба, а хонорарът на руснака е замразен. По-лошото е, че той може да получи спиране на състезателните права за щата, а подобни наказания автоматично се възприемат и в останалите американски щати.

„Може да има и проблем с визата. Очакваме развитието на нещата и тогава ще вземем решение. Ако санкцията е дълга, може да се наложи да отнемем неговия пояс“, коментира Дейна Уайт, цитиран от Спортал, докато самият Хабиб заяви следното на брифинга след мача:

"Аз се извинявам на Невада и Вегас. Не беше най-добрата ми страна, знам. Но и аз съм човек. Но защо говорите само за това, че съм прескочил оградата? Той говори глупости за мен, за религията ми, атакува автобуса, а се говори само, че съм прескочил оградата? Баща ми ме е учил на уважение, но ви казах и преди, че той е машина за предаване. Видяхте и днес, че го поставих в положение, в което можеше само да се предаде - целият му екип е такъв. Аз съм шампионът, виждате пояса ми. Искам да променя спорта, разберете ме, не може да се намесва религията, не може да намесва баща ми! Това, което се случи, ме кара да съм горд, защото съм непобеден и неоспорим шампион. Баща ми ще ме набие, когато се прибера вкъщи, ясно ми е. И само последно, понеже стана голям проблем и че Владимир Путин се снимал с Конър... Путин току-що ми се обади да ми честити победата. Още веднъж се извинявам на Невада", каза Нурмагомедов.