Международната федерация по бокс е предала Станимира Петрова и Петър Лесов на дисциплинарната си комисия, пише "24 часа". И двамата са изгонени от световното първенство за жени в Делхи.
 
Петрова също е с отнета акредитация заради твърденията си, че е загубила от представителката на домакините Соня с 2:3 гласа и обвини реферите, че са корумпирани.
 
„Българската боксьорка Станимира Петрова показа недопустимо поведение при напускането на световното първенство. След 197 боя за пет дни на най-високо ниво Петрова си позволи лъжливи твърдения спрямо съдиите на АИБА", заяви изпълнителният директор на световната федерация Том Вигетс. 
 
„С това тя нагруби своя съперник, съдиите, рефера и организаторите от АИБА. За съжаление, нейните действия бяха подкрепени от нейния треньор, с което те нанесоха сериозни поражения на спорта, който всички обичаме и защитаваме. Заради това случаят се предава на дисциплинарната комисия за повторно разглеждане", категоричен бе Вигетс.
 
Станимира Петрова, която е световен шампион от 2014 година, бе избрана от АИБА за едно от лицата на женския бокс в света. Емилия Груева пък влезе в изпълкома на федерацията на последните скандални избори в Москва, когато за президент бе избран узбекският мафиот Гафур Рахимов, въпреки натиска от страна на МОК да не бъде той, а казаха Конакбаев.
 
В края на ноември ще има заседание на Изпълкома на МОК, където ще се реши мястото на бокса в олимпийската програма след игрите в Токио през 2020 година. Заради непрекъснатите скандали със съдиите в бокса на младежката олимпиада в Буенос Айрес бе избрано независимо жури, през което минаваха всички техни решения.
 
В двубоя на Станимира на световното пък всички петима съдии са дали последния рунд 10:9 в полза на индийката и така тя печели мача.
„Не може всички да са сгрешили", заяви съперничката на Петрова.