Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи наградите за треньор и отбор на годината в 61-о издание на анкетата "Спортист на годината". Церемонията се проведе тази вечер в "Арена Армеец".

Спортист на годината стана световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин, треньор номер 1 е наставникът на женския национален отбор Петър Касабов, а отбор на годината е ансамбълът по художествена гимнастика.

"Това беше годината за Тайбе Юсеин и на ансамбъла по художествена гимнастика. Тайбе има съвсем друго настроение в последните години и се надявам да го запази", заяви Кралев.

"Нашите спортисти са най-добрите посланици на България, нашите спортисти вдъхновяват много хора за благородни каузи, нашите спортисти са най-успешните българи. Изпращаме една много успешна година. Всеки от спортистите в топ 10 заслужава мястото си, но има и много други заслужили, които не попаднаха в десетката - Ивет Горанова, Антъни Иванов, Станимира Петрова, Мелис Йонузова, Айк Мнацаканян и много други", добави спортният министър.

От сцената всички спортисти благодариха на министерството на младежта и спорта и на правителството на България за подкрепата.

Красен Кралев съобщи, че в началото на годината ще бъде изградена нова зала по художествена гимнастика.

"Тези благодарности ни задължават още повече. В началото на следващата година ще направим още една нова зала по художествена гимнастика в националния център по гимнастика", разкри Кралев.

Той връчи картина на Вежди Рашидов на треньор номер 1 Петър Касабов.

"Той е човекът, който преживя много, но успя! Той е Петър Касабов", каза Кралев преди да награди Касабов.