Световният шампион в лека категория на UFC Хабиб Нурмагомедов получи забрана да се бие за 9 месеца. Решението бе на Атлетическата комисия на щата Невада, която разгледа инцидентите от 6 октомври 2018 година след двубоя между руснака и Конър Макгрегър на UFC 229. Тогава Хабиб бе провокиран и прескочи оградата на октагона и предизвика масово сбиване по трибуните.

Комисията взе решение да забрани на Нурмагомедов да се бие в следващите 9 месеца и да го глоби с 500 хил. долара. Дисквалификацията на руснака може да бъде намалена с три месеца, ако той се съгласи да се включи в социална програма против хулиганството. Така руснакът ще може да се завърне в октагона през април 2019 година.
 
Бившият световен шампион в UFC Конър Макгрегър получи 6-месечна  забрана да се бие и глоба в размер на 50 хил. долара. Решението бе на Атлетическата комисия на щата Невада, САЩ и се отнаса за инцидентите на UFC 229 на 6 октомври 2018 година. 
 
Тогава Макгрегър загуби дългоочаквания си сблъсък с Хабиб Нурмагмедов, а след това се стигна до меле в трибуните. Руснакът бе провокиран от човек от щаба на ирландеца и прескочи оградата на октагона, за да се сбие с него. В същото време пък Макгрегър остана на ринга и влезе в конфликт със Зубайра Тухугов и Абубакар Нурмагомедов от щаба на Хабиб.