Дебютът на Кубрат Пулев на американска територия бе оценен високо от Топ Ранк. Промоутърите на Кобрата, които организират галавечерта в зала "Хангара" в Коста Меса, Калифорния, поставиха цени на билетите от 60 до 75 долара, пише "Тема спорт".
 
Срещу тази сума ще може да се наблюдават срещите, които ще се проведат в 5-хилядното съоръжение. Българинът, който е претендент №1 на международната федерация IBF за световната титла на Антъни Джошуа, ще се изправи на 23 март срещу Богдан Дину.
 
Сблъсъкът им е основен на галавечерта, като ще бъде последен в програмата. Той ще бъде в 10 рунда и според правилата не би трябвало да застраши ранга на Кобрата в класацията на федерацията.
 
"Развълнуван съм, че ще се бия в "The Hangar" в основното събитие на галавечер, която ще бъде излъчена от ESPN. Продължавам по пътя към завоюването на световната титла в тежка категория.
 
Разполагам със страхотен екип, който ме подкрепя по всякакъв начин, а самият аз съм концентриран върху това да си свърша работата на 23 март", каза в официално съобщение за мача Кобрата. За него това ще бъде 28-ата битка на професионалния ринг, като до момента има 26 победи и едно поражение - от Владимир Кличко през 2014-а.
 
От другата страна на ринга ще застане румънският действащ полицай Богдан Дину. Той допусна миналата година първото си поражение в 19 срещи, след като бе нокаутиран в четвъртия рунд от Джарел Милър. "Знам, че тази битка е голяма възможност за мен да се изкача на върха в тежка категория. Щастлив съм, че ще се бия в Съединените щати срещу наистина топбоксьор. Когато спечеля, ще бъда считан за топпретендент", закани се Дину.
 
В програмата за галавечерта бяха записани 10 двубоя. Сред обявените обаче липсва този на Тервел Пулев с Бран-дън Джонсън. Двамата също трябва да се срещнат на 23 март в "Хангара", но все още битката им не е потвърдена официално.