Тервел Пулев постигна 13-а поредна победа на професионалния ринг. Той спечели боя си срещу Мич Уилямс за кеф на многобройните български фенове в прочутия комплекс "Хангара" в Коста Меса, Калифорния

В третия рунд Уилямс отвори аркада под лявата скула на Тервел. В четвъртия реферът на ринга даде наказателна точка на Пулев за удар след сигнала. Американецът обаче беше този, който от самото начало на срещата играеше мръсно и многократно нарушаваше правилата.

След последния гонг и тримата съдии дадоха предимство на нашето момче, което не остави съмнение, че е по-добрият боксьор и доминираше в четири от шестте рунда: 59:54, 57:56 и 58:55.

За първи път по-малкият от братя Пулеви бе изведен за официален мач от новия си треньор - живата легенда на американския бокс Кени Адамс, през чиито ръце са минали десетки олимпийски и световни шампиони. Двамата работят заедно от декември.

"Много съм доволен от победата, защото беше срещу труден съперник, който не излиза да вземе парите или да завърши рундовете, а да ме победи", заяви Тервел броени минути след успеха пред "Диема Спорт". 
 
"Удряше силно, беше подготвен, но мисля, че водех боя. Съдията в един от рундовете се опита да ми го открадне, даде ми официално предупреждение за нещо, което и двамата го правехме. Това си беше явна подкрепа. Малко ми наруши тактиката, защото трябваше да накваксвам, да пласирам удари. Въпреки това се получи добре, публиката беше невероятна, в Калифорния имаше повече българи от американци. A, грозните изпълнения на Уилямс дори американците ги освиркваха", добави Пулев, който едва за втори път не успя да нокаутира съперника си.
 
"Човекът е много подготвен, удря силно, на дясната си ръка го усещах. Не удряше чисто, но ако беше го наорави, можеше и да ме свали", продължи той.
 
"Започнах с двама треньори, единият отпадна, Кени Адамс е предостатъчен. Другият американец беше Руби Фернандес, канят го всички големи боксьори в Америка."
 
"Съвсем различен е боксът в Америка, много от детайлите бяха нови за мен, дори да не си личи, подобрявам играта си. Дойдох 4 месеца по-рано, за да видя, дали мога да свикна с новия треньор. Кубрат нямаше смяна в треньорския щаб, така че дойде по-скоро преди мача. Трябва да починем, труден съперник, с усилия го победих", сподели още Пулев.