Националът по карате киокушин от Българската карате киокушин федерация Кристиян Станков постигна голям успех за страната ни. Той стана трети на престижния турнир Grand Prix по киокушин в Токио, който се проведе в неделя. Състезателят на бургаския СК „Самурай“  спечели бронза в категория до 75 кг. Той е и единственият медалист при мъжете, който не е с японски произход.

В турнира в Токио се включиха около 700 участници от 14 страни. Българската карате киокушин федерация изпрати в Япония осем състезатели. Треньорът на националния отбор по киокушин на България Сенсей Захари Дамянов и Сенсей Петър Мартинов бяха начело на българския тим в Токио. За здравето на националите ни се грижи доктор Стоян Стаматов. 

От българска страна в турнира се включиха и Кристиян Дойчев, Стоян Илчев, Стилиян Петков, Георги Иванов и Йордан Миладинов от мъжете и Ия Костова и Мариела Любенова при жените. Кристиян е многократен медалист от редица национални и международни състезания. Лауреат на Фондация Димитър Бербатов, световен шампион по карате киокушин и многократен европейски.