Мачът между световния шампион по бокс при професионалистите в тежка категория във версиите WBA, IBF, WBO и IBO Антъни Джошуа (Великобритания) и претендента Джарел Милър (САЩ) няма да се състои заради положителна допинг-проба на американеца от 20 март.

Двамата трябваше да се срещнат за 1 юни в "Медисън Скуеър Гардън", но на Милър е отказан лиценз от спортната комисия на Ню Йорк заради заради използването на забранено вещество. Според ESPN американецът е хванат с "кардарин", който помага за увеличаване на издръжливостта и за намаляване на подкожните мазнини.

Милър, известен като Голямото бебе, е подал молба за отварянето на Б-пробата и при позитивно развитие може отново да кандидатства за лиценз, но е малко вероятно ситуацията да бъде разрешена достатъчно бързо.

Според информации от лагера на Джошуа вече са провели предварителни разговори с кубинеца Луис Ортис и с германеца Мануел Шар за евентуален заместник на Милър.

Сред вариантите са друг американец Майкъл Хънтър, както и българинът Кубрат Пулев.

Пулев е задължителен претендент за световната титла на IBF. Той трябваше да се изправи срещу Джошуа през октомври 2017 година, но се оттегли от мача заради контузия.

Самият британец пък заяви, че е готов да излезе на ринга "срещу абсолютно всеки". В Ню Йорк на 1 юни Джошуа за първи път ще се боксира в САЩ.