Още по темата

 

Изключително оспорвани и тежки битки, зрелищно шоу и много изненади очаква публиката в зала „Арена Армеец“ днес на второто издание на бойните гала вечери SENSHI. Специален гост на галата е кикбокс легендата Петер Артс, който дойде в България заедно с четиримата си най-добри бойци. Трима от тях ще мерят сили с български кикбоксьори. Билетите все още са в продажба и могат да бъдат закупени от Eventim на цени от 10 лв.

Големият бой за вечерта ще бъде за Световната титла на световната организация по кикбокс WAKO PRO. За нея един срещу друг на ринга ще се бият капитанът на националния отбор по кикбокс Атанас Божилов – Наката, и Макс Сподаренко - многократен шампион на Беларус, носител на световна купа по кикбокс и най-добрият К-1 боец за 2018 година. И двамата са изключително технични и бързи състезатели, стратези на ринга. Битката е и особено специална, защото с нея ще се реши дали Световният трофей на WAKO PRO ще остане в България или ще замине за Беларус. В момента поясът се държи от най-добрия кикбоксьор на България за всички времена, а и в света, в категория 71,800 кг - Владимир Вълев-Питбула.

Още по-интересното е, че това е вторият път, в който Сподаренко се бие за същия Световен пояс на WAKO PRO. Преди години Питбула му измъква титлата с победа от 1 точка в последните секунди на мача. Сега боецът от Беларус е особено мотивиран за победа. По време на заключителната пресконференция с всички състезатели на SENSHI в панорамната зала на хотел „Маринела“ в София Сподаренко беше лаконичен и не издаде дали ще се стреми към нокаут на ринга или с победа чрез точки. „Мачът си е мач, никога не знаеш какво ще стане на ринга. Но съм готов и за победа с нокаут, и за извоюване на повече точки“, категоричен беше Сподаренко.

Капитанът на националният ни отбор по кикбокс Атанас Божилов прие с усмивка и увереност думите на опонента си. „Подготвил съм се отлично. Според мен ще е игра на шах“, заяви Божилов.

Другият ключов двубой на второто издание на бойната гала вечер SENSHI в „Арена Армеец“ ще е за Европейската титла на WAKO PRO. 11-кратният републикански шампион на България Деян Топалски ще има трудната задача да спечели за страната ни трофея. Той ще се бие с Ахмед Крънич от Босна и Херцеговина. Вчера двамата застанаха един срещу друг за пръв път.  „Много съм щастлив да съм тук. Подготвил съм се за победа“, заяви лаконично боецът от Босна и Херцеговина. Топалски също бе позитивен преди срещата: „Чувствам се добре, подготвен съм. Нямам търпение да дойде време за мача“.

Taзи вечер за пръв път ще бъдат раздадени и специалните титли на SENSHI. В тежка категория двубоят ще е между опитния кикбоксьор и многократен шампион в различни бойни спортове Христо Йорданов и двуметровия гигант Андриян Димитров. За Христо срещата ще е бенефис. Отново при тежките представили ще видим и изцяло чуждестранен сблъсък между боец от отбора на Артс – Бадр Фердус и сърбина Саша Драгич. „Подготвен съм, винаги тренирам здраво и съм напълно готов“, каза и Фердус.

Сред изненадите за вечерта ще бъдат и 4 много здрави битки по карате киокушин и може би най-очакваната муай тай среща за тази година – между най-добрия български муай тай боец Антон Петров и гръка Танасис Кукуфикис. Това ще е вторият път, в който двамата ще се бият на ринга, като при първата им среща българинът надделява. През февруари на първото издание на SENSHI във Варна Петров и Кукуфикис щяха да се бият отново, но заради травма на българина двубоят им отпадна. Сега и двамата са изключително мотивирани за победа.

За пръв път в България на бойна гала вечер ще се изиграят и карате киокушин срещи по правилата на професионалната лига на Световната карате киокушин организация (KWU International Professional League) в 3 рунда от по 3минути – full contact карате киокушин с удари в главата. Един от каратистите, който ще гарантира зрелищно шоу на ринга, е руснакът Андрей Чехконин. Вижте пълния списък с двубои, които ще се разиграят тази вечер в зала „Арена Армеец“:

Бойна карта на SENSHI

Старт: 19,00 часа, зала „Арена Армеец“

1. Петър Стойков (България) - Омар Магомедов (Русия) (KWU International Professional League, 70 кг)

2. Томас Дуве (Холандия) – Николай Йоргов (България) (К-1, до 80 кг)

3. Макрос Зинхани (Бразилия) - Кристиян Георгиев (България) (KWU International Professional League, 88 кг)

4. Антон Петров (България) – Танасис Кукуфикис (Гърция) (Муай тай, 67 кг)

5. Андриян Димитров (България) – Христо Йорданов (България) ( K-1, тежка категория за титла SENSHI)

6. Костадин Костов (България) – Юта Учида (Япония) (К-1, плюс 93 кг)

7. Акира Умемура (Япония) - Сергей Браун (Германия) – (KWU International Professional League, 90 кг)

8. Богдан Шумаров (България) – Иляс Букаюа (Холандия) (К-1, до 72.5 кг)

9. Бадер Фердоус (Холандия)  – Саша Драгич (Сърбия) (К-1, до 95 кг)

10. Андрей Чехонин (Русия) - Аслан Садвакасов (Казахстан) (KWU International Professional League, 83 кг)

11. Деян Топалски (България) – Ахмед Крънич (Босна и Херцеговина) (К-1, 88.6 кг, за Европейска титла WAKO PRO)

12. Aтанас Божилов (България) - Макс Сподаренко (Беларус) (К-1, 71.800 кг, Световна титла WAKO PRO)