Лесбийката Синтия Никсън (на снимката долу), позната като Миранда от хитовия сериал „Сексът и градът", ще учи топбоеца ни Кубрат Пулев на сексуално въздържание, прилично поведение и морал. В терапията, която съдът постанови да запише шампионът след злополучната целувка с Джени Суши, е включена лента с участието на Миранда, пише „България днес".
 
Шестте кратки филмчета под надслов „Това е сексуално насилие” са заснети миналата година с главна героиня напористата мъжемразка и адвокатка от „Сексът и градът". Именно тези филми са част от двумесечния курс, който Кобрата ще трябва да изтърпи заради Суши и последвалото съдебно дело за сексуално посегателство.
 
Във филмчетата актрисата Синтия Никсън, която е лесбийка и официално съпруга на партньорката си Кристин, играе жена, претърпяла насилие, грозни намеци и натискания от страна на лекаря си гинеколог.
 
В друга сценка политик - в ролята Хари Ленъкс, се опитва да се възползва от млада журналистка, която, докато е на работа и му взима интервю, привлича вниманието му. Насред интервюто Ленъкс се примъква към красавицата и започва да я опипва. Аналогията с Джени Суши е неслучайно избрана от психолозите, тъй като във филма Никсън е насилвана, докато си върши работата, от нахални мъже, досущ каквито бяха оплакванията на латинорепортерката към Кобрата.
 
Филмчетата са около пет минути всяко и са част от терапията, която Пулев ще трябва да прилага два месеца. Толкова е времето на курса срещу сексуално насилие, постановен от Атлантическата комисия в Калифорния. Според нея Кобрата е упражнил непожелано сексуално действие срещу Джени Суши, което му струва и 2500 долара глоба, плюс забрана да се боксира половин година.
 
Освен да гледа филмчетата с Миранда от „Сексът и градът", Пулев ще има и срещи с психолог. Масово зрители на „Това е сексуално насилие" са категорични, че филмчетата са крайно въздействащи, тъй като камерата приближава рязко в близък план смутеното и изчервено лице на „жертвата" - работеща жена, пациентка при гинеколога, модел, която е насилена от фотографа на сесията си, гардеробиерка, натискана от прочут актьор.
 
Още една звезда от Холивуд има пръст в лечението на Кобрата -продуцентът на сериите Дейвид Шуимър, познат като Рос от сериала „Приятели". Творецът решил да заснеме тези ленти с различни жени като професия и състояние, тъй като „всяка четвърта жена в света е насилвана".