Травма ще попречи на един от ключовите български бойци да се състезава за шампионска титла в своята категория на супертурнира по карате киокушин SENSHI Cup. Николай Йоргов, който снощи победи Маркос Зинхани от Бразилия с 3:0 съдийски гласа,  и се класира на финал срещу руснака Андрей Чехконин, сега ще се наложи да отпадне от надпреварата заради счупен нос. Това ще сложи край и на амбицията му да постигне три поредни победи на професионалния ринг на SENSHI, въпреки блестящото му представяне.

На мястото на Йоргов на ринга ще се качи състезател от Беларус – Руслан Насибулин. През първия ден от двубоите на SENSHI Cup Насибулин победи Ахмаджон Караматов от Таджикистан още в началния рунд. Срещата им беше резервна, като сега боецът от Беларус ще трябва да се изправи срещу Чехконин. Така за момента България остава с два шанса за спечелване на шампионска титла на първия по рода си карате киокушин турнир, който се играe по правилата на новата Професионална лига на Световния киокушин съюз.

Двубоите от SENSHI Cup започват от 20 часа в амфитеатъра в Камчия и могат да бъдат проследени на живо на www.fite.tv, www.boec.bg и www.kwunion.com

Програмата на полуфиналите и финалите, които ще се играят тази вечер вижте тук: